Heeft u een vraag?

Klik op de vraag om het antwoord te bekijken

Wat is Care-a-Lot?
Care-a-Lot is een vernieuwende loterij die zich inzet voor een duurzame gezondheidszorg in Nederland. Dit doen we enerzijds, door samen te werken met vooruitstrevende doelen of organisaties die het verschil willen maken binnen de gezondheidszorg en anderzijds door onze deelnemers een leuke, spannende en zinvolle spelervaring aan te bieden. Als speler weet je precies naar welk doel of organisatie jouw inleg gaat.

Bij Care-a-Lot maak je als speler goede kans op mooie prijzen én wint jouw doel of organisatie altijd.
Welke doelen of organisaties steunt de Care-a-Lot gezondheidsloterij?
Care-a-Lot ondersteunt actief doelen of organisaties binnen de gezondheidszorg in Nederland die zich inzetten voor betere preventie, snellere behandelingen en persoonlijkere zorg. Voor jong en oud. Nu en in de toekomst. Iedereen verdient de beste zorg en wij ondersteunen graag de vooruitstrevende doelen en organisatie in Nederland die hier serieus aan bijdragen.

Op dit moment kun je meespelen voor de Stichting ALS Nederland, Voeding Leeft, het Huidfonds, het Nationaal MS Fonds, Team Alzheimer, Support Casper, het Ouderenfonds, Vier het leven, Borstkankervereniging Nederland, Stichting ParkinsonFonds, Special Social Club en Stichting OOPOEH. Binnenkort zullen een aantal geselecteerde gezondheidsdoelen en initiatieven zich hierbij aansluiten. Samen zullen wij het verschil maken voor een gezonder en vitaler Nederland.
Hoeveel van de opbrengst van Care-a-Lot gaat naar het doel of organisatie?
Minimaal veertig procent van jouw inleg gaat naar - het door jou als speler - uitgekozen doel of organisatie. De rest gebruiken we voor het Care-a-Lot prijzenpakket en een klein deel voor het organiseren van de gezondheidsloterij. Uiteraard investeren we ook in het werven van nieuwe loterijdeelnemers (aan de deur, op straat, tijdens evenementen (indien mogelijk) en online). Dit doen we om nog meer te kunnen realiseren voor onze doelen of organisaties - groot of klein, die zich inzetten voor de beste zorg in Nederland.
Hoe weet ik zeker dat mijn geld goed besteed wordt?
Bij iedere trekking wordt door Care-a-Lot minimaal veertig procent van jouw inleg direct gereserveerd voor het doel of organisatie die je steunt. Dit geld wordt beheerd door de onafhankelijke Stichting Beheer Loterijgelden. De Stichting Beheer Loterijgelden maakt namens jou het geld over naar het goede doel van jouw keuze. De doelen en organisaties die je via Care-a-Lot steunt zijn veelal in het bezit van een ANBI-status en een CBF Keurmerk. Dit betekent dat deze doelen en organisaties onder strenge controles vallen en jouw bijdrage goed besteed wordt. Care-a-Lot en jouw doel of organisatie houden je daarnaast graag op de hoogte van de impact van jouw bijdrage. Zo weet je zeker dat jouw geld goed terecht komt. 
Wat kost een lot van Care-a-Lot?
Een Care-a-Lot lotnummer kost slechts € 5,- per trekking. Er zijn twaalf trekkingen per jaar, dus je maakt twaalf keer per jaar een goede kans op bijzondere geld- en goederenprijzen. Bij iedere trekking is namelijk minstens 1 op de 5 Care-a-Lot lotnummers een winnend lot! 
Uit hoeveel letters en cijfers bestaat een Care-a-Lotnummer?
De Care-a-Lotnummers van de Care-a-Lot gezondheidsloterij bestaan uit twee letters en zes cijfers, (bijvoorbeeld: AA123456) en zijn geldig totdat je jouw deelname beëindigt. Jouw Care-a-Lotnummers worden random geselecteerd. Het lot bepaalt dus wat jouw lotnummer is. 
Hoeveel Care-a-Lotnummers kan ik kopen?
Wij vinden dat zelfs een loterij leuk moet blijven, ook wanneer deze belangrijke doelen of organisaties binnen de gezondheidszorg in Nederland ondersteunt. Je kunt daarom maximaal met vijf loten meespelen. Elke trekking weer! | Speel bewust 18+
Tot wanneer kan ik Care-a-Lotnummers kopen?
Je kunt natuurlijk altijd loten van Care-a-Lot kopen. Wil je aan de eerstvolgende Care-a-Lot trekking deelnemen? Dan moet je minimaal 2 weken voor de trekking een lot hebben gekocht. Je speelt mee met de eerstvolgende trekking nadat je jouw Care-a-Lotnummer(s) per e-mail hebt ontvangen en onze incasso is geslaagd. 
Kan ik ook een half Care-a-Lotnummer kopen?
De Care-a-Lot gezondheidsloterij heeft alleen hele loten. Met een heel lot speel je automatisch mee met Care-a-Lot tot je jouw deelname beëindigt.
Hoe kan ik de loten van Care-a-Lot betalen?
Met de Care-a-Lot gezondheidsloterij speel je altijd mee op basis van een abonnement. Je betaalt middels het afgeven van een automatische incasso. Je kunt direct via onze website deelnemer worden. Je kunt meedoen voor prijzen en jouw goede doel of organisatie zolang je dit wenst. Je kunt maandelijks opzeggen.
Krijg ik na het bestellen mijn Care-a-Lotnummer(s) thuisgestuurd of ontvang ik ze digitaal?
Als Care-a-Lot loterijdeelnemer ontvang je van ons een e-mail (digitaal) met jouw persoonlijke, unieke Care-a-Lotnummer(s). Met dit/deze Care-a-Lotnummer(s) speel je iedere trekking mee. Daarom raden wij aan om de e-mail met je Care-a-Lotnummer(s) op te slaan, of je Care-a-Lotnummer(s) ergens op te schrijven.
Als ik me bedenk, kan ik mijn loterij deelname bij Care-a-Lot dan annuleren?
Je kunt jouw deelname te allen tijde beëindigen. Dit kan het grootste gedeelte van de tijd per direct. Echter, kun je wanneer wij onze incassoaanvraag al hebben verstuurd, jouw Care-a-Lotnummer(s) niet meer annuleren voor de eerstvolgende trekking. Dat is logisch, omdat jouw Care-a-Lotnummer na onze automatische incasso wordt meegenomen in de lotnummers waaruit de winnaars getrokken gaan worden. Niet getreurd, Care-a-Lot heeft een hoge winkans én de doelen en organisaties zijn je dankbaar voor het meespelen. Uiteraard kun je jouw deelname wel stopzetten voor de eerstvolgende trekking - na de trekking waar je al voor betaald hebt.

Wil je jouw Care-a-Lot loterijdeelname opzeggen? Dan kun je op werkdagen tussen 09:30 en 17:00 uur bellen naar 085 130 59 74 of een e-mail sturen naar info@care-a-lot.nl.   
Wat kan ik winnen bij Care-a-Lot?
Ons Care-a-Lot prijzenteam zorgt ervoor dat het prijzenpakket steeds groter en waardevoller wordt. Voor iedere Care-a-Lot trekking stelt het team een mooi, uitgebreid prijzenpakket samen met veel verschillende prijzen. Je maakt hoge kans op mooie geldprijzen en leuke goederenprijzen. De winkans is altijd ongeveer 1 op 5 per Care-a-Lotnummer per trekking! Neem een kijkje tussen onze prijzen voor de aankomende trekking op onze prijzenpagina

Wanneer vinden de Care-a-Lot trekkingen plaats?
Iedere eerste maandag van de maand vindt de reguliere trekking van Care-a-Lot plaats. Een overzicht van onze trekkingen vind je in ons trekkingsschema
Hoe weet ik of de Care-a-Lot trekking eerlijk heeft plaatsgevonden?
De Care-a-Lot gezondheidsloterij staat net als alle andere loterijen onder het toezicht van de Kansspelautoriteit.
Alle Care-a-Lot trekkingen vinden plaats bij de notaris. Na elke trekking levert de notaris een rapport (proces-verbaal) in over de trekkingen bij de Kansspelautoriteit. Het loterijplatform dat de Care-a-Lot gezondheidsloterij gebruikt is goedgekeurd door het gerenommeerde keuringsbedrijf GLI.
Wat is mijn winkans bij Care-a-Lot?
De Care-a-Lot gezondheidsloterij heeft elke trekking weer een grote prijzenpot met leuke geld - en goederenprijzen. Deze mooie prijzenpot groeit mee met het aantal loterijdeelnemers. Hierdoor zorgen wij ervoor dat je iedere trekking ongeveer een winkans hebt van 1 op 5 per Care-a-Lotnummer! Deze verhouding zal nooit kleiner worden en kan alleen maar groeien.
Wanneer wordt de Care-a-Lot trekkingsuitslag bekendgemaakt?
Als prijswinnaar van Care-a-Lot ontvang je altijd binnen twee dagen na een trekking een e-mail van ons. Daarnaast kun je de prijzencheck op onze website doen.
Hoe weet ik of ik een prijs heb gewonnen bij Care-a-Lot?
Binnen 2 dagen na de trekking krijgen alle Care-a-Lot prijswinnaars een e-mail bericht van ons. Je kunt ook jouw Care-a-Lotnummer(s) controleren via onze prijzencheck. Je kunt dan gelijk zien of je een prijs hebt gewonnen. Je hoeft jouw prijs niet te claimen. Geldprijzen maken we automatisch over en we nemen verder via e-mail contact met je op over goederenprijzen.  
Wanneer ontvang ik mijn Care-a-Lot prijs?
Na de Care-a-Lot trekkingsuitslag zullen wij er alles aan doen om de prijzen zo snel mogelijk op te sturen of over te maken. Wij streven ernaar om alle goederenprijzen binnen drie weken na de trekking naar het door jouw opgegeven adres te sturen. Geldprijzen worden binnen twee weken na de trekking rechtstreeks op jouw bankrekening gestort.
Kan ik mijn Care-a-Lot prijs ook schenken aan het doel of organisatie?
Ja, je kunt een materiële prijs omzetten in een geldelijk bedrag en dat schenken aan jouw doel of organisatie. Wij zullen dan de inkoopkosten en verzendkosten overmaken naar het betreffende doel of organisatie. Als je jouw geldprijs, of een deel hiervan, wilt doneren aan jouw doel of organisatie, dan kun je dat bedrag zelf overmaken naar het desbetreffende doel of organisatie. Ze zullen zeker dankbaar zijn voor jouw extra bijdrage. Bedankt! 
Kan ik loten van Care-a-Lot ook cadeau doen aan iemand?
Je kunt altijd jouw Care-a-Lotnummer(s) aan iemand cadeau doen. Care-a-Lot is een leuk en zinvol cadeau!
De loten blijven wel op uw naam staan en de eventuele prijzen worden ook naar jouw adres gestuurd.
Je kunt de gewonnen prijzen dan cadeau doen aan diegene voor wie je het lot gekocht hebt.
Let wel op, je mag niet meespelen voor een minderjarige. Speel bewust 18+
Ik ben mijn Care-a-Lotnummer kwijtgeraakt, wat nu?
Wanneer je een e-mail stuurt naar info@care-a-lot.nl, zullen wij aan de hand van jouw e-mailadres het lotnummer opzoeken en het nogmaals opsturen. Het verliezen van jouw Care-a-Lotnummer(s) maakt over het algemeen niet uit, omdat de lotnummers automatisch worden gecontroleerd na de trekking en de prijzen altijd automatisch naar de winnaars worden opgestuurd. Het is natuurlijk wel handig om jouw Care-a-Lotnummer(s) bij de hand te hebben wanneer je via de website wilt controleren of je een prijs gewonnen hebt.  
Ik heb een nieuw e-mailadres, waar kan ik dat bij Care-a-Lot doorgeven?
Een nieuw e-mailadres kan worden doorgegeven aan info@care-a-lot.nl. Geef daarbij het oude en nieuwe e-mailadres op zodat de Care-a-Lot gezondheidsloterij weet bij welk(e) Care-a-Lot lotnummer(s) dit nieuwe e-mailadres hoort.
Ik heb geen e-mailadres, kan ik dan wel met Care-a-Lot meedoen?
Er is een e-mailadres nodig om een lot te kunnen kopen. Als je zelf geen e-mailadres hebt, kun je dat van een bekende opgeven. Deze ontvangt dan jouw Care-a-Lotnummer(s) en berichten over de loterij. Voor het ontvangen van jouw prijs heb je geen e-mailadres nodig. Goederenprijzen worden naar het bij ons bekende woonadres opgestuurd en geldprijzen worden overgemaakt op het bankrekeningnummer waarvan het Care-a-Lotnummer wordt afgeschreven.
Heeft de Care-a-Lot gezondheidsloterij een officiële kansspelvergunning?
Jazeker, de loterijvergunning is door de Kansspelautoriteit verleend aan FAIRSHARE Nederland. FAIRSHARE Nederland is de eigenaar van Care-a-Lot. Deze vergunning is verleend voor een periode van vijf jaar.
Ik heb een klacht over Care-a-Lot, wie kan ik hiervoor benaderen?
Heb je een vraag of een klacht, laat dit ons direct weten door een e-mail te sturen naar info@care-a-lot.nl.
Ik heb een andere vraag, idee of goede tip voor Care-a-Lot, aan wie kan ik deze stellen?
Care-a-Lot staat open voor waardevolle tips en vragen van onze loterijdeelnemers.
Je kunt jouw vraag of tip mailen naar; info@care-a-lot.nl. Wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Care-a-Lot staat ook open voor doelen of organisaties binnen de gezondheidszorg die actief bijdragen aan een verbeterde zorg voor iedereen in Nederland. Ken je een doel of project? Laat het dan ons weten en misschien speel je binnenkort mee voor jouw favoriete gezondheidsdoel! Stuur een e-mail met jouw idee en een korte motivatie naar info@care-a-lot.nl 


De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen