Steun het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. Wij geloven in de kunst van het samen ouder worden en de kunst van het ouder zijn. Wij stimuleren ouderen om bewust sociaal actief te blijven. Zo blijven ze verbonden met anderen en kunnen ze van betekenis zijn. En we inspireren de maatschappij om een leeftijdsvriendelijke samenleving te zijn.

Dit is waar wij voor gaan:

Ouderen krijgen mogelijkheden en kansen om oud te worden zoals zij dit zelf willen. De oudere is betrokken bij de samenleving op de manier die hij of zij wenst. Wij richten ons hierbij op drie pijlers: stimuleren van actief ouder worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving en het bestrijden van eenzaamheid.


“Plannen voor later maken, is niet voor mij weggelegd”

Welkom Online

Iedere zaterdag krijgt Jane Meyer (87) bezoek van vrijwilliger Naomi (32) om digitaal vaardiger te worden met het online lesprogramma Welkom Online.

“Van tevoren schrijf ik op wat ik wil vragen. Er zijn veel termen die ik niet ken, wat betekent bijvoorbeeld Instagram? Na het eerste bezoek van Naomi, nu ongeveer een jaar geleden, was ik al blij dat ik wist hoe je de tablet aan en uit kreeg”, vertelt Jane lachend. “En nu? Nu begin ik ’s morgens met een muziekje bij het ontbijt.” Naomi vindt het erg leuk om Jane te helpen. “Eerst wilde Jane niet zoveel met de tablet, misschien wat e-mailen, maar inmiddels maakt ze foto’s en gebruikt ze allerlei apps.”


Website Nationaal Ouderenfonds    Strijd mee met Team Alzheimer

Waar gaat het geld naartoe?

Het Ouderenfonds zal de donatie gebruiken voor de projecten en diensten waar op dat moment het geld het hardste nodig is. Deze vorm wordt een ongeoormerkte donatie genoemd en is de vorm waar wij als goed doel het meest mee geholpen zijn. De donatie zal breed ingezet en verdeeld worden over meerdere projecten en diensten die wij, om wat voor reden dan ook, niet op een andere manier gefinancierd krijgen. De ongeoormerkte donatie zorgt er daarom dus voor dat projecten en diensten van het Ouderenfonds door kunnen blijven gaan.

   
Steun het Nationaal Ouderenfonds
   

 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen